ЦСКА победи втория отбор на Литекс с 2:0 в контрола, която се игра на стадион "Георги Бенковски" в Тетевен. Точни за "армейците" бяха Костадин Хазуров в 17-ата минута от дузпа и Преслав Йорданов.

"С оглед всички натоварвания, през които минахме, съм доволен. Видях желание в момчетата и подобрение в играта. Още от първия ден ми е ясно какво ме очаква. Опитвам се да обясня и на играчите. Те всички проявяват разбиране и мисля, че няма да срещнем проблем. Даваме всичко от себе си да се подготвим. Оптимист съм. Имаме време за работа“, каза Христо Янев на пресконференция след двубоя.

"Търсим нови играчи за двата фланга. Не сме спрели да търсим нови попълнения, които ще помогнат ЦСКА да играе добре. Момчил Цветанов е по-добре. Тренира на пълни обороти. Надявам се в идните мачове да мога да го използвам, той умее да прави разликата“, добави треньорът на "червените".

"Нищо не се е променило и в двете контроли. Наясно съм с отбора. Всичко ще съобразяваме с противника, с хората, с които разполагаме и с моментната им форма. Няма как в такъв дълъг цикъл от мачове да се залага на едно и също нещо като схема. Отличавам всички, които бяха на лагера. Хвърлиха много труд и усилия, а това единственият начин да вървим напред“, продължи Янев.

Треньорът бе попитан дали ще има конфликт на интереси, ако ЦСКА се изправи срещу Литекс в турнира за Купата на България заради Гриша Ганчев: "Този въпрос е некоректен, защото на терена излизаме два отбора и всеки иска да победи. Не виждам конфликт, ако играем срещу Литекс“.

Христо Янев коментира и бъдещите съперници на ЦСКА в Югозападната "В" група: "Противници ще бъдат всички в групата. Има отбори, които са били в "А" група и ние ще подходим с респект към тях. Купата е турнир, в който всеки отбор трябва да играе, за да върви напред, а от там нататък каквото стане. Ще изчакваме жребия за първенството, ще видим какво ни предстои, ще се отнесем с нужното уважение и ще подходим сериозно към всеки мач.“

На въпрос, свързан с информацията, че има възможност Георги Иванов -Гонзо и Елин Топузаков да играят за Рилски спортист срещу ЦСКА във "В" група, Янев сподели: „Кой съм аз, че да коментирам това."

Христо Янев коментира и случая с Владислав Романов: "Искаме го в отбора, водим разговори. Той е интелигентно момче и коректен към нас, но около него има хора, които го пълнят с информация, която според мен не е толкова точна. От там идва целият проблем. Дали трудно идват играчи в ЦСКА?! Ако на мен ми се обади треньорът на ЦСКА и ми каже, че ми дава взъможност да играя в ЦСКА, нищо няма да ме спре."