Щастливият треньор на Ботев Враца Христо Янев изрази огромното си задоволство след спасението на тима и оставането му в елита. Врачани направиха това с успех над третия от Втора лига Марек с 4:2 след изпълнение на дузпи. Двубоят завърши при равенство 1:1 в редовното време и след продължения.

„Искам да благодаря на съдбата, че ни възнагради за труда. На хората, които ни изтърпяха. Искам да благодаря на всички вкъщи, които ме изтраяха. Това е един урок за нас. Никога не трябва да се отказваме. Това е най-трудното нещо, което съм правил в целия си живот. Минахме през невъзможното, направихме всичко, което бе по силите ни. Искам да благодаря на всеки човек във всеки град, които ми дават сила и вяра“, започна Христо Янев след баража.

„Много нерви, казвам го честно. Много малко хора вярваха в това. Аз повярвах на ръководството за доверието, което би гласуваха. Искам да ви благодаря за възможността, че показах, че мога да правя това, което обичам. Благодаря на цялата съблекалня за вярата“, добави наставникът на тима от Враца.

„Знам, че понякога съм труден, неприятен, но е защото го правя от любов, благодаря на семейството ми. За това не се отказах. Днес трябва да останем смирени. Искам да поздравя Марек, който имаше изключителен сезон и винаги е бил костелив орех. Поздравявам всички съперници. Трябва да запазим респекта помежду си. Моята работа е да взимам тежки решения, които да помогнат на клуба да върви в посока, която ръководителите искат. Аз съм един изключително щастлив човек. Този успех е наравно с трофея, който спечелих с ЦСКА. Искам да благодаря на моя екип, който не се отказа от мен. Ще седнем, ще изпием бира и ще решим дали ще остана в Ботев Враца“, завърши Христо Янев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!