Треньорът на Ботев (Враца) Христо Янев коментира загубата от Ботев (Пловдив) с 0:2 на "Колежа". "В игрови план не мога да не бъда недоволен. Разочарован съм от резултата. Онова, което искахме го направихме. Потенциалът ни е такъв. Ботев (Пловдив) е по-добър отбор. Играем футбол, създаваме ситуации, малки детайли не ни позволяват да печелим повече точки“, каза Янев.

„Имаше засада при атаката на Ботев, не беше маркирана, а след корнера ни вкарват гол. Ако тази ситуация я няма, ще останем до края на мача и ще имаме шансове да реализираме някое от положенията си. Различно е да играеш при 2:0, различно е при 1:0. Като има ситуации, нека бъдат отсъждани така както трябва. По този начин се ощетяват хората, които работят в клуба“, огорчен е треньорът на врачани.

„Срещу нас имаше много силен отбор. Неслучайно заемат това мястото в класирането и играят полуфинал за Купата на България. Разполагат с футболисти и бюджет, до който не можем да се доближим“, допълни Янев. 

„Играем всеки мач. Онова, което имам като желание, съм го предал на отбора. Не мога да бъда недоволен от начина, по който играем и футбола, който демонстрираме. Яд ме е, че не можем да реализираме положенията си. Не мога да смятам точки, които не съм взел. Всеки мач е важен. Не е важно дали играем срещу Ботев, Етър или Крумовград. Стремим се да побеждаваме. В този момент не се получава, но не виждам причина да се отказваме“, завърши Христо Янев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024