Треньорът на Ботев Враца Христо Янев говори след поражението от ЦСКА с 0:3 на Националния стадион „Васил Левски“ в мач от 21-вия кръг в efbet Лига. 

„Доволен съм от поведението на футболистите през първите 45 минути. Можем да поздравим Тибо Вион за изпълнението, но при тези обстоятелства е трудно да се надиграваш с ЦСКА. Имаме работа, която трябва още да свършим и ще я направим“, започна Христо Янев.

„Защитата ни не е най-слабото звено, защото целият отбор се защитава, това са колективни слабости. Гледаме да предотвратим слабостите. ЦСКА е силен отбор – основен претендент за титлата. Индивидуалностите в техния тим са на друго ниво, но ние не отстъпваме. Слабостта ни е, че не реализираме положенията, които създаваме“, каза още той.

„Винаги гледам позитивно, без значение от това, което мисля. Позитивите, които виждам е, че имаме отбор, който иска да се пребори със себе си и след това с другите противници. Ще направим всеки мач това, което се нуждаем да печелим точки и да останем в групата. Знам какво имаме. Днес умишлено на терена не се появиха няколко футболисти“, заяви старши треньорът на Ботев Враца.

„Бихме се радвали ако привлечем двама футболисти на конкретни позиции. Имаме отбор, който има всички предпоставки да си свърши работата. Всеки мач е важен за Ботев Враца и ние работим тимът да остане в българския елит. Тук разликите са много малки, ако успеем да се преборим със себе си, да вкараме 30% от ситуациите, които създаваме и ще го направим“, завърши Христо Янев.