Какви бяха прогнозите на Станислав Станков и Георги Младенов за крайния резултат в играта Букмейкър БЛИЦ може да вините - ТУК

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА победи Ботев (Враца) с 3:0 в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. в герой за "армейците" се превърна бранителят Тибо Вион с два гола от дистанция.

Двубоят бе първи за "червените" на "Васил Левски" след началото на ремонта на "Армията". Титуляр за ЦСКА бе завърналата се звезда в атака Фернандо Каранга, който не изигра нито един мач на лагера в Турция.

Първата опасност в мача беше за гостите, но Браян Переа не успя да нанесе удар от добра позиция. Минути по-късно и Даниел Генов бе в добра позиция, но Димитър Евтимов излезе и го пресрещна. След четвърт час игра дойде третата възможност за гостите, но Илкер Будинов не успя да играе с топката около точката за изпълнение на дузпа.

ЦСКА създаде първата си добра атака в 18-ата минута, ударът на Каранга бе спасен, но имаше и сигнал за засада.

Няколко минути след това Тибо Вион простреля вратаря на гостите от границата на наказателното поле (1:0). Останаха съмнения за фаул в атака на Фернандо Каранга, но след ВАР, реферът Радослав Гидженов реши да признае попадението.

Минута по-късно Джонатан Линдсет можеше да удвои, но вратарят на врачани се справи. Ботев Враца се отчете с две опасности минути по-късно.

ЦСКА отвърна с греда на Линдсет в 30-ата минута и много опасен изстрел с глава на Каранга една по-късно.

"Армейците" поведоха с 2:0 в 36-ата минута, когато Тобиас Хайнц стигна до топката след грешка на вратаря на съперника, залъга го и се разписа със силен удар.

В продължението на първата част попадение на Фернандо Каранга бе отменено заради засада.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Десет минути след почивката ЦСКА можеше да вкара трети гол, но Барио се намеси при удар с глава към далечния си ъгъл. Стражът на врачани обаче бе безпомощен в 61-ата минута при поредния бомбен удар на Тибо Вион и не успя да се намеси - 3:0.

След гола Нестор Ел Маестро направи няколко смени, сред тях направиха впечатление дебютът на Мартин Стойчев и завръщането в игра на капитана Юрген Матай.

Минути преди края един от появилите се като резерва - Станислав Шопов можеше да вкара четвърти гол за ЦСКА, но стреля встрани.

В продължението Асприля можеше да се разпише след разбъркване в наказателното поле при центриране на Станислав Шопов, но бранител застана на пътя на топката.

ЦСКА се изравни по точки с лидера Черно море - по 45, но "моряците" са с мач по-малко. Ботев (Враца) е на предпоследната позиция с 13.


ЦСКА - БОТЕВ (ВРАЦА) 3:0
1:0 Тибо Вион (21'), 2:0 Тобиас Хайнц (36'), 3:0 Тибо Вион (61')


По-важното от мача по минути:

0' Минута мълчание на "Васил Левски" в памет на годишнината от смъртта на легендата Петър Жеков.
1' Начало на срещата.
6' Първа опасност в мача! Браян Переа от Ботев получи топката в наказателното поле на ЦСКА, но бе блокиран, преди да стреля към вратата.
12' Нов шанс за врачани! Даниел Генов нахлу в наказателното поле на "червените", но вратарят Димитър Евтимов излезе и пресече опасността.
15' Трета възможност за Ботев (Враца)!  Даниел Генов се измъкна отляво и пусна топката към Илкер Будинов, но той не успя да играе с топката.
18' Първа добра атака за ЦСКА! Удар на Каранга, вратарят на Ботев спаси, но има сигнал за засада.
21'  ГООООЛ за ЦСКА! Подаване от тъч бе изчистено на границата на наказателното поле, където топката бе посрещната от Тибо Вион и се озова в мрежата след силен удар.
24' Пропуск за ЦСКА! Джонатан Линдсет получи топката в наказателното поле и стреля без забавяне, но Федерико Бариос спаси с една ръка.
27' Опасен удар за Ботев (Враца), Турицов застава на пътя на топката.
29' Шанс за Ботев (Враца)! Браян Переа остана сам срещу Евтимов, но стражът се намеси решително.
30'  ГРЕДА! Хайнц намери Линдсет в наказателното поле, но ударът му срещна напречната греда!
31' Какъв пропуск! Каранга стреля опасно с глава, но Барос изби в корнер.
36'  ГООООЛ! Федерико Бариос не успя да улови топката, тя попадна у Тобиас Хайнц, който го преодоля за 2:0.
44' Матиас Фаетон пропусна да се разпише, но има и сигнал за засада.
45+1' ОТМЕНЕН ГОЛ! Фернандо Каранга изскочи зад отбраната на гостите и се разписа, но попадението му няма да бъде признато заради засада.
45+4' Край на първото полувреме.

46' Начало на втората част.
56' Какъв пропуск на ЦСКА! Удар с глава към далечната греда бе отразен от Бариос, а стражът на Ботев (Враца) успя да прибере топката ;пред погледа на връхлитащия Каранга.
61'  ГООООЛ за ЦСКА! Тибо Вион за пореден път взриви трибуните с бомбен удар от дистанция - 3:0!
76' Шопов се отскубна, навлезе в наказателното поле и опита удар по диагонала, но Бариос успя да избие встрани.
85' Станислав Шопов получи на границата на наказателното поле и стреля в далечния ъгъл,. но не намери целта.
90' Данило Асприля отправи удар в близкия ъгъл, но защитник на Ботев Враца отклони топката в корнер.
91' Пропуск за ЦСКА след удар на Данило Асприля при центриране на Станислав Шопов.
90+3' Край на мача.

ЦСКА София ЦСКА: 25. Димитър Евтимов – 13. Браян Кордоба (78'  2. Юрген Матай), 6. Християн Петров, 19. Иван Турицов (70'  20. Мартин Стойчев), 15. Тибо Вион   , 21. Амос Юга  (К), 7. Улаус Скаршем, 10. Джонатан Линдсет (70'  8. Станислав Шопов) , 14. Тобиас Хайнц  (79'  17. Емануел Шакич), 9. Фернандо Каранга, 11. Матиас Фаетон  (70'  30. Данило Асприля)
Резерви: 12. Марин Орлинов – , 3. Сейни Санянг, 4. Мено Кох, 22. Енес Махмутович,
Треньор: Нестор Ел Маестро

Ботев ВрацаБОТЕВ (ВР): 34. Федерико Бариос – 10. Спас Георгиев , 7, Илкер Будинов, 9. Даниел Генов (К) (65' 15. Мирослав Маринов) , 21. Бубакар Траоре, 23. Браян Мендоса, 13. Мартин Ачков, 19. Браян Переа (78' 37. Марио Киконда), 20. Мартин Христов, 77. Стефан Велев, 24. Мартин Смоленски (78'  11. Ласана Н‘Диайе)
Резерви: 76. Красимир Костов – 5. Петко Ганев, 14. Марко Мажуга, 17. Чавдар Ивайлов, 18. Диого Барбоса, 88. Иван Нешков
Треньор: Христо Янев

Съдия: Радослав Гидженов
Стадион: "Васил Левски", София

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,  - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!