Треньорът на ЦСКА Христо Янев изрази огромно задоволство от успеха на тима си над Рилски спортист с 3:0 в двубоя от 8-ия кръг на Югозападната „В” група.

„Подчертавам, че отборът игра много добре, раздадоха се докрай. Тази седмица беше тежка, играхме за купата в много високо темпо, така че всичко това, което се случи, е много положително за нас”, започна Янев.

„Не съм имал възможност да наблюдавам ситуациите, но от моето място не виждам какви претенции могат да имат”, продължи младият специалист по повод недоволството на домакините от съдийството.

„Трябва да минем и изживеем много неща, да бъдем уравновесени и да не се поддаваме на излишно напрежение от поведението, което демонстрират домакините. Само с футболни средства гледаме да си решаваме мачовете. Много хора идват на стадиона, Самоков е футболен град с традиции, пожелавам им успех по-нататък в първенството”.

„Въпреки че теренът изглеждаше добре, беше много тежък. Похвално е поведението на всеки, който игра в сряда, и днес излезе, за да постигнем така важната победа днес.”

„Ние имаме достатъчно контузени, сега са 6, които не са в групата и не участват пълноценно в тренировките. Искам да предпазя футболистите и да запазя групата. За да стигнем до мача с Нефтохимик, изиграхме 8 мача. Ако участваме в още един турнир, ние сме млад отбор. Казах го това на база на опита. Да, те имат нужда от игрово време, но на първо място трябва да гледам здравето на футболистите”, каза още Янев.

В отговор на питането на премиера Бойко Борисов как държавата да помогне на ЦСКА Янев каза:
„По най-нормалния начин, по който те намерят за добре”.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА