Бившият президент на Ботев Димитър Христолов продължава да се инати и да твърди, че нов клуб с това име няма да има. Както е известно, преди няколко дни бе сформиран и дори регистриран в съда нов Ботев, напълно различен от този на Христолов.

"Взимането на лиценз минава през мен, това трябва да е ясно на всички революционери от групата на Маринчо Бакалов и Андрей Павлов. Този Ботев, който са тръгнали да правят е интересчийски. Няма да обжалвам регистрацията им, но те да знаят, че могат да почнат от "Б" окръжна група. Предполагам знаят къде е офиса на Митко Енчев в Зоналния съвет", отсече Христолов пред сайта News4000.

Според президента на Ботев от последните 11 години "възродителите" не могат да съберат бюджет и скоро щели да вият "на умряло". "Ако съберат 9000 лева, елате и ме заплюйте. Само Маринчо ще иска 3000 лева заплата, какъв Ботев ще има не знам. Едва ли вие журналистите взимате по толкова пари. Ще кажа обаче, че моят Ботев скоро ще тръгне на чисто. Имам акт за милион и 600 лева, който ще отпадне. Имам гаранция, че ще си взема парите от ЦСКА за продадени играчи. Тогава два отбра Ботев ли трябва да има в "Б" група? Ако трябва няма да има и един Ботев", разгорещи се Христолов, като добави, че няма да се занимава с футбол.

"За феновете съм казал много, не искам да ги съдя пак, но скоро те ще разберат с какви хора се захванали. Те прогониха италианските футболисти от Брестник, но ще видите през лятото колко души от този състав ще дойдат да играят в български клубове", призна Христолов.

Във време на криза бизнесменът изненада с признание за финансов просперитет. "Имах големи проблеми, както навсякъде в държавата, но вече се стабилизирах. Мен не ме мислете, имам добър бизнес. Яд ме е, че не се отказах от клуба преди 5 години, но сега установявам, че всичко се подреди в моя полза. Съвестта ми е чиста и се радвам, че не позволих по време на моето управление в Ботев, да ми се месят разни интересчии. Живи и здрави да сте, животът продължава", завърши Христолов./БЛИЦ