Хърватите подвиха опашка пред Борислав Михайлов, след като от седмица насам му крояха шапка. Съперниците ни в квалификациите за Евро 2016 във Франция признаха че българинът трудно ще бъде бутнат от Изпълкома на УЕФА. За неговото място се гласеше Давор Шукер. Хърватинът обаче ще трябва да се бори с други 11 души. Михайлов остава бетон в Нион. Той е сред четиримата кандидати, които Мишел Платини ще иска да запазят местата си.

Освен Боби с тази чест са удостоени испанецът Анхел Виар, Григорий Суркис (Украйна) и Петер Жилерон (Швейцария). Изборите ще се проведат на 24 март.

Сред новите кандидати за шефове на УЕФА са Шандор Чани (Унгария), Фернандо Гомеш (Португалия), Тревър Хюз (Уелс), Кямбъл Огилви (Шотландия), Ингве Хален (Норвегия), Гейр Торстеинсон (Исландия) и Сервет Ярмъмчъ (Турция).

Припомняме, че хърватското издание "Index" излезе преди дни с информация, че Михайлов ще бъде изхвърлен от Изпълкома, а място там ще намерят президентът на Хърватския футболен съюз Давор Шукер, черногорската легенда Деян Савичевич и полякът Збигнев Бониек. Интересното е, че Шукер наистина е в списъка с претендентите, но другите двама липсват.

Още тогава БЛИЦ, опровергавайки "голямата новина" на хърватите,  първи разкри, че Борислав Михайлов не само ще се кандидатира отново за член на Изпълкома на УЕФА, но и че на 90% ще запази поста си. Ето какво написа нашата агенция на 23 януари: "БЛИЦ разбра,  че Борислав Михайлов на 90% ще бъде преизбран и ще продължи да бъде част от Изпълкома на УЕФА и след 27 март. Давор Шукер пък има огромни шансове също да стане член на Изпълнителния комитет на европейската футболна централа, но не на мястото на Михайлов, а на румънеца Мирча Санду. Последният вече не е президент на румънската федерация и със сигурност няма да се кандидатира за Изпълкома на УЕФА."

Без шанс да остане в Изпълкома на УЕФА е бившият ръководител на Руския футболен съюз Сергей Фурсенко, който не е намерил място в списъка.