Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев разкри, че наблюдава и футболисти с български паспорти, които не са попадали до момента в представителния ни тим. "Не бих формулирал като спокойна победата над Беларус. Не сме играли този мач заради празниците. За мен е важно от чисто футболен план. Ще бъде грешка да се успокоим. Обикновено след такива победи се успокояваме, понякога и много дълги години. Не смятам, че ще има успокоение и изкарване на празниците. Още повече, че футболистите играят отговорни мачове. Натоварен е графикът ми доста, повярвайте ми”, коментира Хубчев, който днес беше специален гост на церемония по поставянето на нова камбана в "Международния парк на децата от света" в София.

"Квалификациите приключиха, но първенствата не са. Обикаляме и гледаме колкото се може повече мачове. Методите на моите предшественици не ме интересуват. За мен е важно да наблюдавам възможно най-много футболисти на живо, за да мога да добия представа за тях. Не е вярно, че съм "зачеркнал" чужденците", отговори Хубчев на въпрос защо Марселиньо не беше повикан за мача с Беларус.

"Следим всякакви футболисти - и играчи с български паспорти, и играчи, които не са викани до момента. Има още поне десет футболисти, чиито изяви следим внимателно", обясни Хубчев.

"Методите на моите предшественици не ме интересуват. За мен е важно да наблюдавам възможно най-много футболисти на живо, за да мога да добия представа за тях. Аз и веднага след мача с Беларус ви казах, че има поне още десет имена, които следим. Сигурен съм, че колкото повече мачове гледаш, толкова по-ясна представа за качествата на даден футболист имаш", каза още треньорът.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​