Националният отбор на България потегли за Франция. Нашите гостуват на "петлите" в световна квалификация на 7 октомври (петък) от 21:45 часа на "Стад дьо Франс". На Летище София новият национален селекционер Петър Хубчев отдели време на медиите.

"Най-важното за нас беше да опознаем тези момчета като характери, чисто човешки. Направихме две тренировки, от които чисто футболно малко неща можем да направим. Каквото трябваше обаче, смятам, че сме го свършили. По-важното е да опитаме да им вкараме в главите това, което трябва да се случи на тези два мача, а именно борбата и себераздаването“, каза Хубчев.

"Четох едно изказване на Димитър Димитров-Херо, който е абсолютно прав, че много говорим напоследък за борба и себераздаване, но футболът е сбор от други компоненти. Другото - отборното и колективните действия, до голяма степен, да не кажа 100%, се доверявам на момчетата. Всички тренираха на 100% вчера и онзи ден. Да, тръгвам с около 95% сигурност от тези 11, които ще започнат поне първия мач“, коментира още специалистът.

На въпрос, какво видяхте в очите им по време на тренировките, Хубчев отговори: "Видях в очите на 7-8 човека тази надежда и този огън, за който говорим непрекъснато. Чух някои от тези разговори, които те провеждат помежду си. Има някаква надежда. Аз тръгвам като абсолютен реалист. Смятам, че като наблюдавах и отношенията между футболистите - на добро ниво е. Винаги може по-добре, но има уважение един към друг. Това уважение и това себераздаване, тази надежда трябва да се покаже на терена. Какво значение има, че се разбираме добре, че ядем на една маса, а 90 минути не се показваме като отбор. Това е най-важното, което и ще искаме, но едва ли за два-три дни ще успеем да ги убедим.“

"Ние сме реалисти. Ще искам да играем много стегнато, много близо и много агресивно. Прочетох изказвания на бивши величия, а и на ръководители, и трябва да благодаря на всички за този бонус, който има към мен и момчетата. Най-важното е очакванията да са реалистични и да постигнем това, което искаме. Да не отиваме с наведени глави и предали се. Всичко е възможно във футбола. Не е мястото и няма нужда да се правят съпоставки с мача от 1993 година. Някои от момчетата не си спомнят нищо или не са били родени. По-важното е да се покажем като отбор и без страх. Не мисля, че Франция ще подходи с подценяване. Дай Боже да се случи. По-важно е ние да имаме уважение към тях, респект, но не и страх. Не искам въобще да споменавам тази дума“, завърши Петър Хубчев на летище София.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​