Габриел Гомес Роман и Петър Углешич бяха освободени от лагера на Берое. Двамата бяха на пробен период в тима и не успяха да впечатлят треньорското ръководство начело с Петър Хубчев. Испанецът Габриел изигра 45 минути във вчерашната контрола срещу Литекс, която бе спечелена с 2:0, а хърватинът Углешич записа само 5 минути в нея.

Това бе втори пробен период за Габриел. Испанецът бе на проби в Берое в края на февруари, но тогава спортно-техническият щаб предложи той да бъде пробван през лятото отново – този път като десен бек. За последно Габриел е играл в третодивизионния испански Бадалона. Юноша е на Алавес, с който подписва и професионален договор. Кариерата му преминава през Хирона, Сан Роке и Ейбар.

Хърватинът Петър Углешич пък започна със старта на подготовката. Нападателят е от босненски произход, но има и швейцарски паспорт. Висок е 188 см, а досега е защитавал цветовете на  Хьонгг (Цюрих, Швейцария), Грасхопър II (Цюрих, Швейцария), Волен (Волен, Швейцария), Шьотц (Шьотц, Швейцария), Ювентус (Цюрих, Швейцария).