Треньорът на Берое Петър Хубчев призна, че шансовете за продължаване в Лига Европа почти са се изпарили след загубата с 0:1 от Брьондби в Стара Загора. На пресконференцията спецът дори отклони няколко въпроса за срещата с датчаните, казвайки, че на тима му предстои много по-важен мач в неделя, визирайки домакинството на Монтана от първия кръг на "А" група.

"Трябва да признаем превъзходството на Брьондби. В такива мачове обаче не всеки път по-добрият побеждава. Ние също можехме да се поздравим с победата, но за съжаление загубихме след статично положение", коментира Хубчев на пресконференцията след първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

"Реалисти хора сме, много малки са шансовете. За тези шансове ще говорим след неделя, сега имаме много по-важен мач. Да, физически отпаднахме, така е. Бих казал, че не ни надиграха. За мен разликата не беше много голяма. Малко гледах противника, но като цяло бяха малко по-добри от нас", обясни наставникът на Берое.

"В Европа трудно ще ти дадат такива фаулове", каза Хубчев за ситуацията при гола на Брьондби, когато домакините изразиха претенции за фаул срещу Георги Божилов.

"Повярвайте ми, два пъти по-важен мач имаме в неделя", отговори спецът, след като му беше зададен нов въпрос за двубоя с датчаните.

"Тази дума "вдигане" не я употребяваме въобще. Смятам, че само физически ще ни се отрази загубата. По начина, по който се държахме, не трябва да се срамуваме, че сме загубили от Брьондби", добави Хубчев.


БЪЛГАРСКО УЧАСТИЕ В ЕВРОТУРНИРИТЕ - СЕЗОН 2015/16

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015