Треньорът на Берое Петър Хубчев говори подробно за екшъна с феновете, разиграл се след равенството 1:1 с Черно море снощи. Група запалянковци се заяде с героя от САЩ`94 и се стигна до саморазправа. 

„Прави ли ви впечатление, че Макенджиев и извади много положения? Ако за всяка една грешка сменяме футболисти... Ако искате правете вие състава. Не взимате под внимание това, което е направил предишните мачове, а отбелязвате леки грешки в днешния и предлагате веднага да го сменяме. По принцип има сигурно 2000 треньора. Със сигурност някои от тях са може би по-добри от нас, но ние тренираме момчетата, ние ги познаваме добре, ние им вярваме, знаем в какво състояние са и ние решаваме“, коментира Хубчев на въпрос дали е видял грешката на Макенджиев при гола на Черно море.

„Просто не се получи. Може би изравнителния гол и тази контраатака ни съкрушиха. Но като цяло в края на мача ние се опитахме пак да върнем още един гол, но не се получи. Аз разбирам намека в повечето ви въпроси и мненията на специалистите тук, но очакванията са невероятно големи. Аз обаче твърдо знам за какво става въпрос. Тук едва ли не се очаква да станем шампиони. Аз познавам добре тези момчета, имаме осем нови, от които 6-7 играят. Колко ли не мнения чухме за някои отбори, които правят наистина нови отбори. Ние само тренирахме и продължаваме да го правим и мълчим. Вижте вие колко нови момчета влизат в отбора и понякога със смените колко започват и колко влизат. Не е много лесно“, продължи наставникът на пресконференцията.

„Няма да коментирам съдийството. Коментирайте го вие“, категоричен бе Хубчев.

„Венци Стефанов няма да коментирам“, допълни спецът.

„Видях това писмо на БФС относно играча до 21 години. Всъщност да ви кажа честно аз не се интересувам от тези неща. Има достатъчно хора в клуба, които са информирани и ни казват какво можем да правим, какво трябва да правим и какво не трябва да правим. Ние се съобразяваме с този правилник. За всичко друго мога да говоря, но ако ги няма микрофоните“, каза треньорът на Берое.

Хубчев обясни и за случката с феновете, 5-6 човека от които обиждат във всеки мач всички играчи и треньори на клуба: „Относно разговорът ми с определени хора от публиката след мача не мога да кажа, че е имало напрежение. Това са айде да не кажа нормални разговори, но… всеки един е специалист и треньор и всеки има свое мнение, това е нормално. Ние сме казали, че напрежение трябва да има. Ако някой не е готов да работи под напрежение, няма да е добре. Вие как ще реагирате ако наш футболист, на Берое, тръгва да играе и тези хора започват да го псуват веднага. Как ще реагирате вие? Или ако вие сте футболиста как ще влезете да играете? Добре ли ще се чувствате? Ще искате ли? Ще можете ли да се преборите и да дадете всичко от себе си за отбора? Това вече е въпрос на култура, която я няма тук на стадиона, за съжаление.“

„Не мисля, че има нужда от такива срещи. Аз го отчитам това като грешка. Аз видях много позитивни и коректни мнения и изказвания, но простотията взима връх. Мисля, че няма нужда от такова нещо – това ще бъдат 20-30-50 различни мнения. Какво да направя? Да се съобразявам с всеки?“, каза още Хубчев.

На провокативен въпрос относно това дали има лично отношение към Мапуку, примесен с личното мнение на журналиста, че смените се представят по-слабо от конгоанския нападател, както и за качествата на тези футболисти, треньорът отговори: „Не виждам смисъл да коментирам въпроса ви. Не знам колко сте запознат, но явно сте много далече от отбора и отношението вътре. Не може да се говори за лично отношение към никой. Мапуку, Иво Иванов, Милисавлевич, който ще да е. Това е тенденциозен въпрос. Аз казвам, че не съм доволен от отиграванията на Мапуку. Въобще не съм доволен. Ако се върнем на един от въпросите по-рано няма как един футболист да влиза и още не стъпил на терена ти да започваш да го псуваш. Как да играе този човек? Ако вие сте на негово място как ще реагирате? За съжаление простотията е страшно голяма.“

Запис на цялата пресконференция на Хубчев:




"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015