Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Петър Хубчев очаква труден мач със Спартак (Варна) в първото домакинство на отбора за новия сезон в Източната "Б" група. Младият спец смята, че "соколите" разполагат с най-опитния състав в групата и загубата им от Сливен с 0:2 на старта не бива да подвежда.

"Наистина поражението на Спартак бе изненадващо, но този отбор разполага с достатъчно опитни играчи, които знаят как да се изправят на крака. Не трябва да се заблуждаваме, че ще ни бъде лесно и ще победим без проблеми. Очаквам всички мачове да бъдат трудни, защото силите в групата са изравнени", коментира Хубчев.

Двубоя за "Ботев" заради травми пропускат Николай Манчев, Николай Домакинов и Мартин Стефанов. От треньорския щаб продължават да чакат жълтата карта на Даниел Божков от Полша и да се надяват, че ще могат да разчитат на един от най-опитните в отбора.

"Подготовката ни за мача върви така, както я бяхме планирали. Радващо е, че нямаме нови контузии, а другото положително нещо е, че и играчите с по-трайни травми се оправят. Сигурно обаче няма да можем да ги използваме и в тази среща. За мен лично големият въпрос е жълтата карта на Божков. Вероятно ще се наложи отново да чакаме до последния момент", добави спецът.

Хубчев призна, че има още много да се работи върху играта на тима, но пък изрази задоволство от характера и желанието за победа, което неговите футболисти демонстрираха в първия кръг.

"Спортно-технически има още много какво да променяме в играта. Говорили сме и ще продължаваме да говорим с футболистите по тези въпроси. В Добрич обаче видях голямо желание за победа. Това ме радва и смятам, че трябва да го използваме като основа. В клуб като "Ботев" желанието и мотивацията трябва да са на високо ниво във всеки мач", каза още Хубчев.

Мачът "Ботев" - Спартак е в събота от 18:00 часа на стадион "Христо Ботев".

ИЗТОЧНА "Б" ГРУПА - 2 КРЪГ

20 август (събота), 18:00 часа
ЧЕРНОМОРЕЦ (Поморие) - СЛИВЕН
Даниел Захариев, Цв. Трифонов, Март. Венев

"БОТЕВ" (Пд) - СПАРТАК (Вн)
Стоян Апостолов, Кр. Стоилов, Вл. Владимиров

ЛЮБИМЕЦ - ДОБРУДЖА
Валентин Диков, Ат. Бозев, Ир. Бодуров

НЕФТОХИМИК - ЕТЪР
Никола Попов, И. Боев, Мл. Маринов

ДОРОСТОЛ - НЕСЕБЪР
Ангел Баялцалиев, Ник. Кънчев, В. Главински