Едва ли ще изненадаме някого, като кажем, че Петър Хубчев държи страшно много на дисциплината. Бившият треньор на Берое е известен със своя перфекционизъм, който сега се опитва да прехвърли и на избраниците си в националния отбор. Футболистите от държавния тим вече разбраха за строгите му мерки, типични за треньорите от немската школа. Героят от САЩ`94 събра националите вчера в резиденция "Бояна" преди световната квалфикация с Беларус. Мачът е в неделя от 19:00 часа на "Васил Левски", а Хубчев и екипът му всячески се опитват да втълпят на играчите, че трябва да спечелят трите точки на всяка цена.

Лагерната обстановка, в която националите влязоха вчера, си е досущ като в казарма, узна БЛИЦ СПОРТ. Вратарят Николай Михайлов и съотборниците му вече добре знаят що е то строга дисциплина, налагана от немския възпитаник Хубчев. Треньорът е спуснал заповед до футболистите, че нямат право да прекрачват изхода на базата в Бояна. Забраната може да бъде нарушена само при основателна причина и със знанието на Хубчев.

Играчите вече дори не правят планове за излизане на по кафе из София, докато са на лагер. Ники Михайлов и компания усетиха, че желанието им няма да се сбъдне и стоят кротко и мирно в Бояна, където са сами и не са смущавани от други посетители.

"Хубчев стресна националите с казармения ред, но така ще е вече и трябва да свикват", коментираха източниците на БЛИЦ СПОРТ.

Между тренировките играчите дори не могат да отскочат за по десетина минути до изхода на резиденцията, за да се видят евентуално с жените си или гаджетата. Предшественикът на Хубчев - Ивайло Петев, позволяваше поне това на играчите си, но при новия селекционер забраната важи със страшна сила. Дори се предвиждат парични глоби за всеки, който си позволи своеволия, но дали изобщо някой от националите ще посмее да не спазва разпорежданията на треньора...

Избраниците на Петър Хубчев:

Вратари: Владислав Стоянов (Лудогорец), Николай Михайлов (Мерсин, Турция), Георги Китанов (ЦСКА)  

Защитници: Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Васил Божиков (Касъмпаша, Турция), Антон Нeдялков (ЦСКА), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Александър Др. Александров (Левски), Атанас Зехиров (Берое), Даниел Златков (Ботев Пловдив), Петър Занев (Амкар, Русия)

Полузащитници и нападатели: Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия), Ивайло Чочев (Палермо, Италия), Тодор Нeделев (Ботев Пловдив), Светослав Дяков (Лудогорец), Симеон Славчев (Лехия Гданск, Полша), Александър Тонев (Кротоне, Италия), Божидар Краев (Левски), Радослав Кирилов (Берое), Ивелин Попов (Спартак Москва, Русия), Николай Димитров (Славия),  Преслав Йорданов (ЦСКА),  Спас Дeлев (Погон Шчечин, Полша).

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​