Треньорът на Берое Петър Хубчев даде пресконференция преди началото на лятната подготовка. Той отказа да говори в конкретика за входящи и изходящи трансфери. Наставникът призна, че в тима ще пристигат ежеседмично футболисти на проби. Хубчев обясни, че ще се гради изцяло нов състав, след като почти всички футболисти напуснаха след края на сезона заради сериозното орязване на бюджета в Берое.

„Знам какво ви интересува най-много - новите футболисти. Искам да ви помоля, гледам повече са местни журналисти, знаете добре каква е ситуацията. Имаме двама играчи на проби, но нека не споменаваме имена. Каква е причината? Знаете в каква ситуация се намираме и не сме в състояние да се борим финансово с конкурентите. Поради тази причина ми се иска да запазим по-дълго време в тайна. Последните няколко дни и седмици на база на разговори с определени футболисти или мениджъри след това се взимаха други решения. Ясно е, че ние ще правим един абсолютно нов отбор. От стария тим ще има не повече от петима играчи. Условията не са конкурентни на другите отбори", каза Хубчев.

„Няма да ни стигне времето за подготовка. Моето разбиране за подготовка е 42 дни. Сами изчислете колко имаме до първия мач, без да имаме хората. Всеки ден или всяка седмица ще идват нови хора, изключено е да ни стигне времето. Това е действителността. В по-тежка ситуация не сме стартирали. С два пъти по-голям хъс обаче работим. Няма гаранция, че ще направим добър отбор, но поне сме мотивирани. Дано поне намерим характерите такива каквито си ги представяме. Успях да разменя на живо думи с ръководството. Това е моята лична мотивация. Всеки нормален фен на Берое и човек ще го оцени. Момчетата, които дойдат в Берое, не са за пари. Ще търсим морал, мъжество и т.н. Най-важното е всичко да се изплаща навреме. Всички правят всичко възможно. Къде има 100% гаранция в днешно време? Надявам се искрено. Вярвам на думите на хората от ръководството. Това ще е много важно, колкото и малко да е обещаното“, добави специалистът.

"Срам ме е да кажа колко играчи започват подготовка днес. Четири човека от досегашния състав започват. Със сигурност ще има момчета от школата", каза Хубчев. 

„Не става въпрос за бройка на футболисти, които излизат от втория отбор, да подпишат договор само за алиби. Ако футболистът не покаже, че иска да играе в Берое, няма да играе. Трябва да намерим 16 човека, за да играем в Първа лига. Че е местно момче, че е от нашата школа, е само алиби. Момчето трябва да покаже, че заслужава, че иска да е професионален футболист и да се развива. Знам някои неща за Тунгара, но да не ги коментираме на открито“, добави още Хубчев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022