Селекционерът на България Петър Хубчев даде официалната си пресконференция в Косово, където утре "трикольорите" ще изиграят втората си среща от квалификациите за Евро 2020. Специалистът обяви очакванията си и коментира тежката контузия на халфа Ивайло Чочев. 

"Домакините са изключително мотивирани, но няма противник, който да не е бил. Очакваме битка. Аз по-скоро се замислям върху мотивацията на нашите момчета и затова, което искаме да надградим. Те са изключително сериозни към тренировките и задачите, надявам се да се получат нещата", каза Хубчев.

"Не очаквам нищо по-различно от един изключително мотивиран противник. Никой от футболистите не се замисля толкова върху значението на срещата за Косово. Футболистите се концентрират върху самия мач и задачите на терена. Косово играе като един добър колектив, много добре групирани и качествени футболисти. Възможно е да има промени в състава от гледна точка на физическия аспект, тъй като са два мача за кратко време. Подробно гледахме този мач. Косово имаше добри неща във всички фази", добави продължи той.

"Много съжлавям, че точно на това момче се случи, но такива контузии се получават често. Надявам се тази контузия да не повлияе на отбора като цяло. Имах възможност да видя как се отнесоха момчета с Чочев и мисля, че това показва, че имаме добър колектив без грам лицемерие и без грам фалш. Той знае, че след като се оправи, ще бъде част от този отбор", каза специалистът по повод контузията на Ивайло Чочев.

България гостува на Косово утре в 21:45 часа. Двубоят е първи за домакините, а за родните национали е втори след равенството 1:1 с Черна гора.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020