Берое победи с 2:1 Славия в мач от 19-ия кръг на "А" група, игран на стадиона под Аязмото. През скучното първо полувреме падна един гол, а след почивката още два, като селекцията на Петър Хубчев заслужено грабна трите точки.

В 15-ата минута Георги Андонов наказа Георги Петков за 1:0, а в 63-ата Венцислав Христов удвои, след като се подигра с новоизлюпения национал Радослав Димитров, който преди дни се появи на смяна при равенството 1:1 на България с Дания.

До края "белите" на Велислав Вуцов стигнаха само до намаляване на резултата чрез резервата Павле Попара в 82-ата минута.

С днешния успех Берое продължи добрата си серия, като в четвърти пореден шампионатен мач тимът от Стара Загора не познава вкуса на поражението. Хубчев и момчетата му събраха 22 точки и вече са по-спокойни за оставането си в "А" група. След издънката Славия остава на 8-ото място с 23 точки, колкото има и Пирин (Гоце Делчев), заемащ 9-ата позиция.

В днешната среща вратарят на Берое Иван Караджов, който през есента беше в Славия, най-после беше разпечатан. Бившият страж на ЦСКА се намираше в отлична серия, като не беше допускал попадение в първите 4 мача на старозагорци от началото на пролетния полусезон, включително победата с 1:0 над Пирин (Гоце Делчев) за Купата на България. Другите двубои, в които Караджов не беше разпечатван бяха с "Ботев" (Враца) (0:0), Лудогорец (0:0), Пирин (ГД) (1:0) и Етър (2:0).

Въпреки че допусна гол, Караджов имаше заслуга за победата над Славия. В 63-ата минута вратарят изрита топката напред към Венцислав Христов в ляво по атаката, нападателят финтира на два пъти Радослав Димитров, с което изправи публиката на крака, след това нахлу в наказателното поле на гостите, преодоля и Георги Петков и реализира за 2:0.

Преди това - в 15-ата минута, Берое откри чрез Георги Андонов. Дончо Атанасов стреля към Георги Петков, стражът на Славия парира, но прати топката право във връхлитащия Андонов, който от близко разстояние реализира.

Почетното попадение за "белите" падна в 82-ата минута. Вкара го появилият се на смяна Павле Попара. Сръбският халф се възползва от неразбирателство в защитата на домакините, след като получи топката от Мирослав Антонов в наказателното поле на Берое, завъртя се добре и я промуши в левия ъгъл на Караджов, прокарвайки я между няколко бранители - 2:1.

Окрилени от гола възпитаниците на Велислав Вуцов се хвърлиха в атака, но силите им не стигнаха за нищо повече от почетна загуба. Възможност се откри пред Антонио Ливраменто, но бившият играч на Берое не успя да реализира в добавеното време на двубоя.

Мачът по минути
- ТУК

БЕРОЕ - СЛАВИЯ 2:1
1:0 Георги Андонов (15), 2:0 Венцислав Христов (63), 2:1 Павле Попара (82)

ber.jpg

БЕРОЕ: 
73.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 8.Алберто Лоузейро, 29.Елио Мартинс, 7.Георги Андонов (89-6.Иво Иванов), 11.Дончо Атанасов (84-2.Здравко Илиев), 10.Венцислав Христов (90+2-27.Игор Джоман)
Резерви: 12.Кирил Акалски, 2.Здравко Илиев, 6.Иво Иванов, 27.Игор Джоман, 71.Амир Саюд, 19.Мартин Райнов, 70.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев


СЛАВИЯ: 1.Георги Петков, 20.Радослав Димитров, 3.Живко Желев, 6.Даниел Златков, 18.Филип Филипов, 14.Янко Сандански, 5.Тодор Янчев (58-10.Павле Попара), 88.Петър Димитров (58-77.Здравко Лазаров), 35.Антонио Ливраменто, 33.Галин Иванов (74-19.Мирослав Антонов), 11.Радослав Василев
Резерви: 12.Ивайло Иванов, 17.Димо Атанасов, 22.Виктор Генев, 10.Павле Попара, 71.Даниел Васев, 77.Здравко Лазаров, 19.Мирослав Антонов
Треньор: Велислав Вуцов


Стара Загора
, стадион "Берое"
Съдия: Георги Игнатов
Жълти картони: Венцислав Христов (Берое); Даниел Златков, Георги Петков ("Левски")

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ