Треньорът на Славия Велислав Вуцов заяви след загубата от Берое с 1:2, че в подобни "куци мачове" футболистите му трябва да се научат да "кълват точки".

"Явно не сме се чули и разбрали, че мачът ще е труден. Израстването на един отбор е свързано с това - кривите мачове, какъвто беше днешният, да не ги губим. Стана куц мач. В първенството сме задължени да излезем с колкото може повече точки. Аз съм тук за дълъг период, не можем да правим реконструкции през този период, ако нашият тим не е спечелил 25-26 точки, колкото са нужни, за да влезем в първите четири отбора. Може и да има подобни промени“, сподели наставникът на Славия.

"Ако в първенството не играем, ние няма къде да отиваме. Аз искам този отбор да израства, във всеки мач да трупа точки. Разликата между 3-о и 5-о място е в рамките на 1-2 точки. Ако не кълвеш точки в куци мачове, като този, няма да успееш да догониш челниците. Всеки сезон се случва така, че става едно разочарование, а през лятото се прави промяна с 9, 10, дори 11 нови играчи. Претенции, приказки - ето го теренът. Не побеждаваме ли, значи оставаме на едно място", добави разпалено Вили Вуцов.