Селекционерът на националния отбор на Нигерия Гернот Рор призна, че не изключва да продължи да кани крилото на ЦСКА Вив Соломон-Отабор за мачовете на „суперорлите“ от квалификациите за Купата на африканските нации.

23-годишното крило на „червените“ получи първата си повиквателна за Нигерия за контролата с Бразилия (1:1), а според информациите от африканската държава е оставил много добри впечатления с изявите си по време на тренировките. Соломон-Отабор не взе участие в мача срещу „селесао“, но се очаква да бъде поканен от германския специалист за предстоящите квалификации срещу Бенин и Лесото.

„Знаете, че не обсъждам играчите си пред медиите. Единственото, което мога да кажа е, че съм изключително доволен от новите играчите, които бяха извикани – Рамон Азиз, Вив Соломон-Отабор, Питър Олейнка, Емануел Денис и вратаря Мадука. Ще продължим да следим изявите им в клубовете и ще викаме най-добрите от тях“, заяви 66-годишният Рор.

„Надяваме се, че контузените Ахмед Муса, Огенекаро Етебо, Самуел Калу, Ола Айна и Кенет Омеруо ще се върнат възможно най-скоро в игра. Това са важни играчи за Нигерия“, допълни германецът.

Както е известно, Вив Соломон-Отабор е роден в Лондон, но родителите му са нигерийци. Той започва кариерата си в Бирмингам, а след това играе за Оксфорд, Болтън, Блекпул и Портсмут. През това лято премина в ЦСКА.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020