Китайският Ухан Зал (Гуанджоу) изпрати престижна покана към Локомотив (Сф), научи БЛИЦ. Представителите на клуба от най-многолюдната страна в света са предпочели “червено-черните” заради славната им история. Както е известно, нашият Локомотив е най-старият железничарски клуб в Европа и този факт е привлякъл вниманието на домакините. “Червено-черните” са поканени за 4 дни и контрола и по всяка вероятност ще заминат за турнето в Далечния Изток.

Възможно е Ухан да привлече и някоя от звездите от "Надежда". Сред спряганите за трансфер са най-вече чужденците Милан Йованович, Гаел, Маркиньос и Марко Ранджелович. Най-голям интерес обаче китайците имат към Маркиньос. Босовете на Ухан обаче искат да видят наживо играта на бразилеца с български паспорт.

Ухан изпадна от елита през този сезон. Там игра бившият нападател на "Левски" и Локомотив (Пд) Гара Дембеле. Малийската голова машина обаче почти сигурно ще напусне, защото договорът му под наем от Фрайбург изтече. Дембеле бе привлечен в Бундеслигата от "Левски" за 2,2 милиона евро, но не успя да се наложи в Бризгау. Любопитно е, че в този китайски отбор риташе преди доста години и Ясен Петров - бивш играч и треньор на "Левски" и столичното Локо.

Спортният директор на "железничарите" Георги Марков обясни и как ще протече зимната подготовка на отбора. Тя ще започне в Сандански, след което столичани ще заминат за един мач в Китай. Офертата е за периода от 5 до 10 февруари 2014 г. Оттам момчетата на старши треньора Стефан Генов пътуват за турския курорт Анталия, където ще проведат втория си лагер./МИЛЕН ДИМИТРОВ