В ЦСКА са стартирали преговори с играчите през последните дни, пише "Тема Спорт". Те са свързани с евентуалното намаляване на възнагражденията им. Всеки футболист обаче първо трябва да се съгласи с мярката, след което да се подпише анекс към договора. Временното орязване на заплатите може да се случи само по взаимно съгласие. Така вече процедираха в Левски, а и в доста други клубове.

Преди известно време капитанът на ЦСКА Петър Занев заяви, че футболистите са решили сами да предложат на ръководството да намалят възнагражденията си в условията на коронавируса и в последните дни са стартирани преговори.

В следващите седмици ще се дискутира и бъдещето на част от играчите в отбора, основно на чужденци. Раул Албентоса се очаква да разтрогне и да се откаже от три заплати - за април, май и юни. От клуба неофициално признаха, че имат   преговори с Албентоса, но твърдят, че не става въпрос за раздяла. Испанецът е с контракт до края на сезона, като в него има опция за удължаването му с още една година.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Сходна е ситуацията с Густаво Бусато и Върнан Анита. Предстои да се вземе решение за бъдещето и на други футболисти - Едвин Джеси, Божидар Чорбаджийски, Денис Давидов... Джеси беше цитиран от медия в Гана че е отворен към други оферти и би искал да се пробва в турското първенство.

На "Армията" ще намалят бройката на чужденците за следващия сезон и ще вкарат повече родни играчи в състава. Една от селекционните цели на клуба е 18-годишното крило на Ботев (Пловдив) Димитър Тонев, следят се и други перспективни родни играчи. От клуба преди време правеха усилени опити да привлекат и Мартин Минчев от Черно море.