Феновете на Пирин (Благоевград) се вълнуват дали любимците им ще играят още тази пролет в "Б" група, след като се появи вариант за обединение със Септември (Симитли). От извора БЛИЦ разбра, че идеята за сливането е на път да пропадне. Днес трябваше да се проведат заключителни разговори между ръководствата на двата клуба и кметовете Апостол Апостолов и Атанас Камбитов. Двете страни обаче така и не се договориха.

“Има хора, които пречат на едно подобно сливане. Това са хора от общинския футболен клуб в Благоевград, които цял живот са живуркали от футбола. Те подвеждат кмета на Благоевград Атанас Камбитов и пречат за обединението. Явно ги е страх от създаването на общ отбор”, заяви пред БЛИЦ кметът на Симитли Апостол Апостолов.

“Обединението на двата отбора е моя отдавнашна мечта. Аз искам да се спре разграбването на безценица на школите в нашия регион, а това може да се случи само, когато имаме силен футболен клуб в “А” група. А Пирин е водеща марка. Въпреки че в момента повечето национали - Станислав Манолев, Иван Иванов, Мицански, Бодуров, Занев, всички са от школата на Симитли и на Македонска слава. Така че за мен обединението е нещо, което ще помогне на нашия регион и рано или късно нещата ще се случат. Засега обаче тези хора, заради които Пирин на два пъти е ваден от “А” група и пращан да рита по селата, успяват да провалят обединението. С времето ще разкрия имената им, а сливането рано или късно ще се случи”, оптимист е бившият футболен съдия Апостол Апостолов-Поли.