Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че изваждането на Литекс от "А" група няма да облагодетелства само техния тим, а всички останали. "Очакваме с нетърпение да видим какво ще се случи с участието на Литекс и за Купата на България. Защото ние и Берое, които сме от "А" група, сме зависими и там. Самото изваждане на Литекс не е никак хубаво за футбола ни, защото в "А" група вече ги няма и Локомотив (София) и ЦСКА. Какво първенство е това? Но пък наредбите и законите са, за да се спазват. Ощетени отбори винаги е имало. Разбирам Литекс за това, че са недоволни, за това, че щяха да останат с 9 човека на терена и дузпа за "Левски". Но искам да ви кажа само, че преди три години на мача ни с Черно море в Монтана ние получихме два червени картона до 18-ата минута, пак с поръчка. Гадно и неприятно е и от тази гледна точка ги разбирам. Шансът на Монтана за спасение става по-голям. Но не само шансът на Монтана се увеличава, а на всички в "А" група, които ще се борят за титлата, за евротурнирите. Сега се очаква да има и промяна в точките", комнетира пред "Тема спорт" кметът на Монтана.

За представянето на отбора при новия наставник Емил Велев той заяви: "Сега отборът играе по-мобилизирано, по-добре се представя. Загубихме точки, но не и без съдийски тесли в някои от мачовете, като този със Славия в София. От Берое загубихме злощастно в Стара Загора".

Относно изненадващата оставка на Ферарио Спасов и съмненията, че някои футболисти са го предали, както и че са играли доста странно в двубоя с Черно море (0:4), Живков коментира: "В един момент беше загубен духа на съблекалнята. Лошите резултати доведоха до оставката на Ферарио Спасов. Той това ми казва, че не си спомня да е падал толкова мача поред и че не иска да остане, това е истината. Нямам такива притеснения, за които ме питате. Със същите тези играчи направихме рекорд в "Б" група, с тях бяхме супер в началото на сезона, как така изведнъж? Тогава нямаше съмнения, а сега има. Натрупа се умора и негативни резултати и това беше причината."

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016