Спартак (Плевен) не се яви на стадион "Огоста" за мача с Монтана. Така домакините спечелиха служебна победа с 3:0 в срещата от осмия кръг на Втора лига. Съдията Димитър Железов изведе на терена единадесетте играчи на Монтана. Футболистите останаха 30 минути, след което реферът даде края на мача. 

"Имахме желание да зарадваме нашите фенове, но не стана. За първи път в кариерата ми като футболист и треньор се случва подобно нещо", коментира треньорът на Монтана Владимир Иванов-Фугата. 

На същото мнение бе и кметът на Монтана Златко Живков. "Това е срам за българския футбол. Не съм сигурен в точната причина за неявяването, но съм убеден, че е финансова. Не може такъв голям град като Плевен да допусне подобно нещо, още повече, че Спартак е сред десетте отбора във вечната ранглиста на страната", каза Живков, цитиран от "Конкурент". 

"От този мач губим 5200 лева. 2500 лева струва лагерът на отбора, 2200 лева са средствата на съдиите, имаме допълнителна охрана, линейка и куп още неща. От липсата на мач губи и отборът. Не трябва да се допуска подобен прецедент в българския футбол. Със сигурност ще влезем в световните медии”, добави Златко Живков.