Кметът на Плевен Димитър Стойков обяви, че общината е готова да отпусне 300 000 лева на Спартак, ако сегашният собственик Иван Динов не промени решението си да се оттегли от клуба.

Както е известно, Динов депозира в общината писмо-предложение, в което обяви, че спира с издръжката на Спартак и призовава общината да поеме ръководството и финансирането на тима. В замяна на това той и другият акционер Даниел Митов ще предоставят безвъзмездно акциите си на градската управа и ще покрият всички натрупани до момента задължения.

“Г-н Динов и Даниел Митов не са ме търсили нито по телефона, нито в кабинета ми. Депозирали са едно писмо, но то няма стойност, тъй като не е нотариално заверено. Очаквам ги утре по всяко време, да дойдат в общината и да говорим за бъдещето на клуба”, коментира Димитър Стойков.

Той призна, че е готов да внесе предложение до общинския съвет за отпускането на 300 000 лева в подкрепа на Спартак, за да може отбора да завърши сезона в “Б” група.
Остава в сила и обещанието му, че при влизане в "А" група ще осигури 500 хиляди лева за ремонт на стадион "Плевен". Кметът е научил, че петима от титулярите на тима са поискали да бъдат освободени, но според него, ако общината поеме Спартак, отборът няма да се справи с поставената задача без тези опитни футболисти.

"Гарантирам, че съм готов да предприема каквото е необходимо, за да продължи отборът напред", бе категоричен Стойков. Той е водил разговор с областната дирекция на полицията, откъдето са гарантирали сигурността на проявите, свързани с футболния клуб.