Локо (Пд) все пак може и да домакинст­ва на „Лаута" през предстоящото първен­ство. От Общината под тепетата разкриха, че едва след няколко месеца ще бъде пусна­та обществена поръчка за ремонтните дейнос­ти на тревното покри­тие. Както е известно, догодина през май предстои европейско първенство за юноши до 17 години и стади­он „Локомотив" ще приеме някои от мачо­вете.

„Заявлението на ръ­ководството на Локо­мотив, че те не могат да ползват стадиона заради реконструкция­та му, не отговаря на истината", каза градо­началникът на Плов­див Иван Тотев. Шефо­вете на „черно-белите" заявиха стадион „Христо Ботев" в Бла­гоевград за домакинс­ките си мачове от но­вия сезон. Все пак оба­че отборът на Коко Динев няма да старти­ра край Марица, което е трудно да се опреде­ли като положителна новина предвид обтег­натите отношения между собственика на „черно-белите" и феновете.

Парите, които трябва да бъдат отпуснати от УЕФА през БФС за ин­вестиция в съоръжени­ята за европейското, ще бъдат раздадени за стадионите „Локомо­тив", „Пловдив" и „Марица". Най-много средства са нужни за терена на, Лаута" - 682 000 лева. Отделно и съблекалните на „Спартак" и „Векта" ще бъдат подновени за тренировки на състави­те, които ще отседнат в града под тепетата, пише в. „Меридиан мач”.