Кметът на Русе Божидар Йотов не успя да гледа победата над Калиакра с 3:1, но едва ли ще пропусне мача с Несебър от 23-ия кръг на Източната "Б" група.

Селекцията на Мирослав Миронов се е устремила към "А" група и даде това да се разбере ясно с категоричната победа в Каварна. Тази неделя от 11:00 часа е срещата с другия основен конкурент за място в елита - Несебър, воден от Георги Василев-Гочето.

"Можем да ги бием и Несебър. Разбрах, че момчетата са играли добре срещу Калиакра", коментира градоначалникът.

Божидар Йотов, който е и президент на футболния клуб, се включи във великденското чукане с яйца с играчите. Той събра отбора в местно заведение, което е собственост на рехабилитатора Красимир Димитров-Роко. За случая бяха оцветени сини яйца с надпис "Дунав". Кметът обаче си избра червено с надпис "А" група.

Треньорът Мирослав Миронов е далеч по-предпазлив преди дербито с Несебър. "Срещаме добър отбор, който има опитен треньор. Несебър е по-силен от Калиакра. Можем да измъкнем поне точка, ако няма съдийски грешки", заяви пред ole-bg Миронов.

Тренировки с отбора вече започна опитният Недялко Хубенов, който счупи крак в последния мач през есента срещу Светкавица в Търговище. Все още не е ясно кога той ще може да играе. /БЛИЦ