Прокуратурата в Благоевград се самосезира по сигнали на кмета на Симитли Апостол Апостолов за съществуване на корупционна схема в Югозападната “В” група. Апостолов заяви, че днес е бил повикан от прокурор, за да даде документи и информация относно схема за купуване и продаване на мачове, в която участва и Малеш (Микрево), чийто президент е кметът на Струмяни Валентин Чиликов.

На пресконференция днес Апостол Апостолов обяви сензационни факти и представи "ценоразпис", от който става ясно, че за равен резултат се плащат 4000 лева, а за победа - 7000 лева.

"През месец март проведох среща с кмета на Струмяни Валентин Чиликов, която беше инициирана от него. Разговаряхме пред свидетел. Тогава Чиликов ми заяви, че отборът му - Малеш на всяка цена трябва да влезе в “Б” група и буквално ми каза: “Трябва да легнете, за да станем първи. Чиликов говори за морал, ако има достойнство и морал, то аз го призовавам да отидем заедно с него и с наставника на Малеш Пламен Мицански на детектор на лъжата", коментира Апостол Апостолов.

"Пламен Мицански дори е стигнал дотам, че е заявил пред треньора на Септември Спас Стоименов, че преди всеки мач ходи с чанта с поне 20 000 лева за уговаряне на резултатите от срещите", каза кметът на Симитли.

“БФС ни наказа абсолютно несправедливо, особено с решението да отстрани от състезателни права за две години най-класния ни играч Методи Стойнев. Ние ще стигнем до спортния съд в Лозана, за да докажем истината", допълни бившият съдия, който е категоричен, че БФС е нелегитимен, тъй като все още няма официална съдебна регистрация. Според него, дo това решение на централата се е стигнало под натиска на 12-те отбора, които дадоха пресконференция за изваждaнето на Септември (Симитли) от Югозападната "В" група.

Относно конкретния мач с Витоша (Бистрица) , той продължи тезата си подържана от самото начало за инсинуация от тяхна страна и вярва, че ще спечели делото по Закона за футболното хулиганство повдигнато срещу футболиста Методи Стойнев и останалите трима от Симитли. Той каза още един път, че футболистите на Витоша още със слизането си от автобуса са се държали арогантно, за да провокират футболистите на Симитли, които обаче са запазили хладнокръвие и всичко се е разминало само със словесни престрелки.

Кметът на Симитли остана учуден от това как в докладите на длъжностните лица няма записано, че техния тпрезидент Сергей Ташков го заплашва с физическа смърт, ако Бойко Борисов стане премиер. Той се разграничи от това да политизира проблема, но призова столичния кмет да се запознае с делата на своите хора, тъй като има документ как въпросният Сергей Ташков чрез измама разменя миксер за парцел на стойност от 300 000 лева./БЛИЦ