Съотборниците на кмета на София Бойко Борисов от аматьорския клуб Витоша (Бистрица) били бити от организирана банда мутри в Симитли. Това заяви старши треньорът на Витоша Александър Димитров, който заедно с хора от ръководството и футболисти на тима даде пресконференция и разказа подробно за случилото се в югозападния град. Повод за брифинга бе скандалът от събота, когато играчите на Витоша бяха нападнати и пребити в Симитли.

Любопитното е, че във Витоша играят и други известни личности, а не само Борисов. С картотеки са още вкаралият гол на Ювентус с екипа на Левски Чавдар Атанасов, както и бившият национал Гошо Гинчев.

"Това беше диващина, която не мога да си обясня. Станахме жертви на дивашки акт. Само късметът ни спаси от по-сериозни неща. Четирима от футболистите ни пострадаха тежко, като веднага след инцидента извадихме медицински, за които платихме 120 лева в благоевградска болница. Знаех, че ще имаме неприятности, но това не го очаквах. Преди мача мой футболист ми каза, че човек от Симитли му е звънял, за да ни дадат пари и да легнем. Играем феърплей и не се съгласихме. Човекът е заплашил моя играч, че ще ни почнат още от автобуса", разказа треньорът Димитров.

"Лошото е, че инициатор на цялата тази вандалщина бе опитен футболист, играл в "А" група, какъвто е Методи Стойнев. Той бе озверял и съветваше съотборниците си да ни убият. В 16 часа и 6 минути слязохме от автобуса и част от футболистите тръгнаха към терена, за да видят състоянието на игрището, а останалите се запътиха към съблекалнята. В този момент организирана група от мутри, добре напомпани, започнаха да млатят наши играчи. Най-неприятното бе, че дори непълнолетни деца ядоха пердах", каза още треньорът, добавяйки, че най-много са пострадали Сергей Ташков, който е играещ-президент и е на легло с комоцио, както и Константин Николов, Ивайло Колев и юношата Ангел Кюмюрджиев.

12 клуба от Югозападната "В" група ще излязат с декларация, в която настояват отборът от Симитли да бъде изхвърлен от групата. В Пресклуб "България" присъстваха и хора от някои от отборите в групата. Те единодушно заявиха, че са съпричастни с колегите от Витоша. ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ