Кметът на Враца Калин Каменов даде ексклузивно интервю за БЛИЦ ТV. Той съобщи, че на италианските партньори на Ботев начело с Анжело Тинто е предложено да останат в клуба. Както вече стана ясно, врачани назначиха Росен Кирилов за заместник на треньора, който спаси тима от изпадане от Efbet Лига - Дженаро Иецо.

200 лв Начален Бонус Спорт! 

Каменов отговори на въпросите на Димитър Патарински: 

- Ще успеете ли да излезете от тази ситуация, така че Ботев да продължи да радва феновете?
- Както обичат да казват феновете - Ботев пада, но не изпада, което е изключително вярно за нашия отбор. Годините са трудни, политическата и икономическата криза оказаха влияние и върху нашия футболен отбор.

Знаете, че имаме проблеми с финансирането, но се надяваме, че с новото ръководство, което много скоро ще застъпи в управлението на отбора, финансовите проблеми да бъдат сведени до минимум, да съумеем да съставим по-боеспособен отбор за новия сезон.

С новото треньорско ръководство в лицето на Росен Кирилов да успеем да сглобим състав, с който Ботев да има малко по-високи резултати и защо не да се бори за класиране в първата шестица, а не да се бори за оцеляване.

- Какво се случва с италианците - ще залагате ли на тях или ще разчитате на родни бизнесмени?
- Разбира се, че когато има местни хора, които да помагат, е много по-добре. На нашите партньори от Италия сме предложили да останат в управлението - в Управителния съвет, тяхна преценка е дали ще го направят или не. Те не са изгонени, имаме добро отношение към тях, независимо, че може би техните очаквания не се сбъднаха в пълен аспект, но ако са готови да помагат - на драго сърце бихме им подали ръка.
ДИМИТЪР ПАТАРИНСКИ/БЛИЦ