Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома към БФС Кирил Домусчиев разкри плановете за въвеждане на ВАР в българското първенство. Това бе обсъдено на днешното заседание на Изпълкома и вече е създадена комисия, която да отговаря за прокарването на системата у нас.

По думи на бизнесмена страната ни е закъсняла с въвеждането на новата технология, която ще бъде задължителна за участието на тимовете ни в груповата фаза на Лига Европа през следващата година.

"На предишния Изпълком тази точка е обсъждана. Бяха поканени хора от съдийската комисия да ни кажат къде сме ние. Това е трябвало да бъде направено отдавана. Колкото по-бързо го вкараме, толкова по-добре. Това ще даде не само справедливост. Догодина няма да можем да играем в групите на Лига Европа без ВАР. Трябва съдиите да имат постоянна практика с ВАР в родното първенство. За съжаление, сме закъснели. Сега трябва с г-н Фурнаджиев и колегите да видим откъде ще дойде финансирането. Трябва да се предвидят средства за въвеждането на ВАР, защото много клубове няма да могат да си го позволят.

Ще има много работа по самите стадиони. Ще има и проблеми със стадиони, на които изпитваме трудности да инсталираме телевизионни камери, камо ли пък камери за ВАР", каза Домусчиев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Търсим вариант средствата за ВАР да не бъдат платени от клубове. Нали държавата постоянно изявява желания за подкрепа към българския футбол. Както подкрепиха някои клубове с осветлението, нека помогнат и с въвеждането на тази система. 

И клубовете ще трябва да свършват нещо. Не може да не се осигурят нормални условия за новата технология. Нещо дребно ще платят и клубовете, но няма да е с размерите на осветлението. Вижте в Унгария какви стадиони имат, колко арени направи държавата, но при всички големи клубове се направиха стадиони ниво Европейско първенство, без да се гласят да приемат форум. Във втората им лига се строят нови пет клуба. Футбол без пари не се прави. Ако държавата ни иска да има този спорт, трябва да гледат от сходни за нас държави", коментира още собственикът на Лудогорец. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020