Килиан Шеридън се върна там, откъдето дойде в ЦСКА. След като обиколи цяла Америка и половин Шотландия, 22 годишният нападател се прибра в Сейнт Джонстън.
 
Безспорно ирландецът има потенциал. Както се казва, Бог ти дава талант, но оттам насетне ти сам трябва да го развиеш. Не го ли сториш, дупе да ти е яко - връщащ се назад. А ирландецът направи точно това. Мързелът надви таланта му. Всички в Борисовата градина са категорични, че ако Шеридън си даваше малко повече зор на тренировките, ако се раздаваше на 100 процента, днес щеше да е не само голмайстор на ЦСКА, но можеше да бъде продаден на голям отбор.
 
Да, той вече е носил екипа на гранд. Беше в Селтик, носеше капитанската лента на младежкия национален тим на Ейре, стигна и до представителния състав на родината си. Но после мързелът започна да взима превес в битката с таланта. И Кили се килна.
 
Примерът с Шеридън е добре-дошъл за всички млади футболисти не само в Ирландия и Шотландия, но и у нас. Нека младите се поучат и да разберат, че без труд, пот, дисциплина и себераздаване няма успехи. Талантът е само основата и не е достатъчен, за да достигнеш футболните висини.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ