След дълга трансферна сага ЦСКА се раздели с Килиан Шеридън. Официалният сайт на шотландския Сейнт Джонстън обяви, че привлича нападателя под наем до януари. Мениджърът на отбора Дерек Макълнъс се надява с взимането на Шеридън да се увеличи головата мощ на отбора.

От началото на лятото ръководството на ЦСКА се опитва да се раздели с Шеридън. Ирландецът първо изкара проби в САЩ в Сиатъл Саундърс и Портланд Тимбърс. С нито един от двата отбора обаче не подписа договор и се завърна в България. Треньорът на “червените” Милен Радуканов обаче заяви, че няма да използва голмайстора и започна да се търси нов вариант за трансфер. Шеридън замина за Шотландия и изкара няколкодневни проби в Хибърниън. Още в първата си контрола вкара гол и записа асистенция, но отново не му беше предложен контракт. В крайна сметка Килиан ще продължи кариерата си в Сейнт Джонстън.

Ирландецът започва кариерата си в Селтик, след което е преотстъпван в Мъдъруел, Пимут и сегашния си тим Сейнт Джонстън. Миналото лято пристигна в ЦСКА, а сега отново се връща в Сейнт Джонстън./БЛИЦ