Поведението на Венци Стефанов винаги е показател как ще завърши предстоящата възлова среща на Славия. Щом “белият” бос е настръхнал и лае силно срещу шефовете на съперника, след това неговите футболисти са прекалено пасивни на терена и не хапят. Ама никак. Примерите са безкрайни.
 
Спомнете си какво беше преди години. В навечерието на мачовете с “Левски” Венци винаги влизаше в словесна война със “сините” началници. Особено с Наско Сираков. То не бяха нападки, атаки, шумотевица, а сетне тимът от “Герена” биеше.
 
Копие на тази картинка наблюдавахме и преди столичното дерби с ЦСКА. Стефанов изгърмяваше патроните си и за “белите” играчи не оставаше нито един. Резултатът беше същият. Това забелязахме и вчера срещу “Литекс”. От два-три месеца насам Венци гърмеше с цялата си сила по ловешката управа. Те му отвръщаха със същото. Замириса на барут, на престрелка, на война. Ама когато двата отбора излязоха на стадиона в “Овча Купел”, вместо огън из тревната настилка се показа дим. Дим, излизащ май от лулата на мира...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ