Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Четири отбора имат проблеми с лицензирането за следващия сезон. Това са ЦСКА, Черноморец, Пирин (Гоце Делчев) и Локомотив (София). За “червените” е ясно. Клубът от Борисовата градина дължи пари на Адалберт Зафиров и Стойчо Младенов. Агенция БЛИЦ вече информира читателите си за цялата драма и какво трябва да направят в Борисовата градина, за да спасят лиценза си.

Любопитна е ситуацията с “Ботев” (Пловдив). Клубът вече е предупреден, че не изпълнява условието на УЕФА за новорегистрирани клубове. Още през зимата стана ясно, че "жълто-черните" не отговарят на един от новите критерии – да са участвали минимум три години във вътрешното първенство, за да може да кандидатстват за лиценз за евротурнирите. Парадоксът е такъв, че въпреки славната история на “Ботев” със закриването на старото АД на Димитър Христолов на практика клубът е бил с прекъснато съществуване. Юридически настоящият “Ботев” е вписан в документите в края на юли 2010 година, а до 1 юни 2013-та (срок за подаване на документи за лиценз) няма да са минали исканите 3 години. Важното уточнение е, че УЕФА по свое усмотрение може да допусне даден клуб до участие в евротурнирите.

От БФС признаха, че е възможно още тази есен “А” група да остане в намален състав извън вече планираното свиване до 14 отбора. Ако някой от проблемните клубове не получи лиценз, автоматично бройката на отборите ще намалее.