Съперниците на националния отбор на България до 19 години в Елитния квалификационен кръг за Евро 2017 ще станат ясни днес. Жребият ще се тегли в швейцарския град Нион и е с начален час 12:00 българско време.

Отборите, които се класираха за Елитния квалификационен кръг са разпределени в четири урни. Седемте страни с най-висок коефициент попадат в първа урна, включително и отборът на Испания, който заради високия си коефициент се класира директно за Елитния кръг, без да участва в Първия квалификационен кръг.

Разпределението на урните преди жребия:      

Урна 1: Испания, Германия, Хърватия, Израел, Австрия, Швеция, Холандия

Урна 2: Словакия, Франция (носител на трофея), Турция, Италия, Норвегия, Гърция, Чехия

Урна 3: Унгария, Полша, Англия, Украйна, Босна и Херцеговина, Ейре, Сърбия

Урна 4: БЪЛГАРИЯ, Шотландия, Кипър, Финландия, Белгия, Португалия, Беларус

По време на жребия ще бъдат определени страните-домакини на квалификационните турнири. Всяка група ще включва четири отбора. Победителят от всяка една от седемте квалификационни групи от Елитния кръг се класира за Европейското първенство в Грузия от 2 до 15 юли 2017 година. Домакинът Грузия има право на участие без квалификации. Мачовете от Елитния квалификационен кръг трябва да приключат най-късно до 28 май 2017 година.

Припомняме, че формацията на Ангел Стойков спечели квалификационната си група в България, печелейки 6 точки в конкуренцията на Португалия, Беларус и Дания. Подробности - ТУК!