Локомотив (Пловдив) победи лесно малтийския Моста с 3:1 в контрола, играна  в Банско. "Смърфовете" имаха тотално надмощие през цялото време и можеха да запишат и двуцифрен успех. Нападателите им обаче се скъсаха да пропускат.

За тима, воден от Емил Велев, се разпписаха Александър Якимов, Спас Делев и Цветан Версанов. Пловдивчани създадоха множество опасности пред вратата на малтийците, но или намесата на вратаря ги разколебаваше или последна преграда пред гола се явяваха гредите.

Започналият кариерата си в "Ботев" (Пловдив) Величко Величков се подготвя с Локото и по всяка вероятност ще подпише договор с "черно-белите". Бранителят, чиито прякор е Крауч заради височината му, взе участие в днешната контрола, пише plovdivderby.com. Величков игра през първото полувреме и дори успя да си заработи жълт картон за остро влизане в краката на съперник. За последно Крауч се подвизаваше в отборите на Любимец и Славия. Крауч е юноша на отбор от Тополовград, но името му нашумя след преминаването му в "Ботев"  през 2006 година, където прекара 3 сезона.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка