Треньорът на Левски Емил Велев даде обширно интервю за "Гонг" в предпоследния ден на лагера на "сините" в Кипър. Вчера лидерът в "А" група постигна престижна победа над Цървена звезда с 2:0 в контролна среща, а утре се завръща в България.

"Мачът протече нормално. Исках играчите да наблегнат на игровата подготовка. Естествено, не мога да съм доволен от качеството на играта, на моменти бяхме доста хаотични. Но планът ни бе изпълнен на 100%, всички взеха участие. Преобладаваше и умората, но ние искахме да направим един мач, като тренировка. Тактическите указания, които им бяха казани на футболистите, до голяма степен бяха изпълнени. Имам доста големи претенции към качеството на играта, но това ще гледаме да го постигнем в следващите контроли. Когато побеждаваш, естествено, имаш по-голямо самочувствие, по-лесно минават тренировките. Затова винаги е добре да побеждаваш, дори и в контролни срещи", каза Велев.

Относно изявите на защитата и отделни футболисти в мача със Звезда, Велев коментира: "Да се надяваме, че ще бъде дори още по-добра от тази през есента. Сега, като се приберем в България, ще видим какво е състоянието на Юсуф Рабех. Той е наш футболист. Това, че е направил грешка, и е бил отстранен, е съвсем друго нещо. Неправилно се приемат някои неща. Спекулира се с мои изказвания. Абсолютно същото важи и за Жеан Карлош. Милиев се включи добре второто полувреме, имаше в началото малко притеснение, но с минаване на минутите влезе в тон, направи едно отлично полувреме. На Бензукан му се събра около година да не играе, но се вижда, че има потенциал и качества, така че ще разчитаме и на него. Петков има вирусно заболяване, но видяхте, че имаме други двама млади вратари, които се справиха. Няма да взимаме други вратари, това ще са тримата, които ще са на разположение на отбора. Да Коща направи една много тежка тренировка сутринта преди мача. Дори не искахме изобщо да играе, но желаехме все пак да пипне топката. За 10 минути нищо не мога да кажа, но се вижда, че е техничен футболист."

"До края на трансферния прозорец има още десетина дни, ако може да се привлече още някой, ще го преценяваме в следващите дни. Работихме по план, всичко се изпълнява в рамките на нормалното. Имахме всякакви предпоставки да направим една добра първа част от подготовката", каза още Кокала.

"На 31 януари ще направим една контрола с Видима-Раковски. Дотогава ще тренираме двуразово. Аз виждам едно огромно желание във футболистите, не вярвам с прибирането си в София да тръгнат по дискотеки и ресторанти, да не спят изобщо. Но те са млади хора, така че първите два-три дни няма да ги ограничаваме, те си знаят нормите. Аз разчитам, че те са професионалисти като футболисти", добави още треньорът на Левски.

"Сашо Киров има някаква контузия в коляното, сега като се приберем, ще му направим обстоен преглед. Явно, че това момче няма късмет. Естествено, никой не е застрахован от контузии, радостното е, че при нас са доста малко. С нас за Анталия ще вземем двама-трима от дублиращия отбор, тъй като там имаме доста мачове", завърши Велев. /БЛИЦ