Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев изобщо не е спокоен за поста си. Кокала взе участие в контролния мач с Витоша (Бистрица), завършил 2:2, след което обясни каква е обстановката в клуба след идването на новия собственик Веселин Марешки. Варненецът беше доведен на "Лаута" от Бойко Борисов и поема финансирането на "смърфовете" след оттеглянето на Коко Динев.

„От една страна е добре, че бързо се намери нов собственик за Локомотив. Това гарантира да се спре разпадането на клуба. От друга страна ще е трудно, с оглед на малкото време до старта на първенството, да се прави на практика нов отбор. Та ние проведохме две подготовки, които се оказаха безсмислени с оглед на случилото се и многото напуснали ни футболисти. Аз не успях днес да се срещна с господин Марешки и не мога към този момент да кажа нищо за моето бъдеще. Аз имам договор с Локомотив и съвестно го изпълнявам. Надявам се в най-скоро време да се срещнем с президента и да поговорим за бъдещето на отбора, а и моето и на екипа ми бъдеще”, заяви Велев, който взе участие в контролата срещу Витоша (Бистрица), като се появи на терена с екипа на нападателя Тасио и номер 9 на гърба. Първото попадение в срещата пък вкара Бойко Борисов от дузпа.

По информация на БЛИЦ на "Лаута" ще настъпят промени и в треньорския щаб. За поста на Велев фаворит е Неделчо Матушев. Бургаският специалист беше в щаба на Христо Бонев преди година и половина. Поради здравословни проблеми обаче Зума се оттегли от кормилото на тима и Матушев застана начело на Локо (Пд). Под негово ръководство тимът постигна и историческа победа над "Левски" на стадион "Георги Аспарухов" с 2:1 - първи успех на "смърфовете" срещу "сините" в София от 25 години насам. Сега Зума щял да лобира пред Марешки за рокадата и да върне Матушев.

Новият бос на Локо (Пд) ще ангажира голямата клубна легенда Христо Бонев или като почетен президент, или като директор. След напускането на Динев Емил Велев пък също обяви, че ще остане в клуба, независимо от неясното бъдеще и финансов статут на "черно-белите". Според запознати обаче Бонев предпочитал в бъдеще да работи с Матушев, който е негов любимец и със сигурност ще го слуша по отношение на някои спортно-технически детайли. В момента специалистът е без работа, след като последно беше във фалиралия Черноморец (Поморие).