Емил Велев-Кокала винаги е актуално име, когато в Левски се заговори за треньорска рокада. Настоящият наставник на Оборище (Панагюрище) говори пред БЛИЦ СПОРТ затова дали някой от "Герена" го е търсил и какво очаква от мача с ЦСКА на 4 март. Велев е последният, който направи Левски шампион (2009 година).

"Защо чак сега се сети някой за мен? Защото няма друг? Никой от Левски не ме е търсил. Истината е, че на Левски трудно се отказва, а и аз съм потомствен левскар. В момента обаче "сините" си имат треньор, а аз имам ангажимент към друг клуб", започна Велев пред БЛИЦ СПОРТ.

"Ясно е, че нещо не върви. Явно е сбъркана подготовката. Само това е обяснението за толкова много контузии. Някой трябва да поеме отговорност за случващото се. Левски не ми харесва в момента. Тръгнаха с амбиции за титла, бяха на 4 точки зад Лудогорец, а сега са 11 и могат да станат повече. На Топузаков му е  трудно, а и напрежението е голямо при тези резултати.

Не искам да коментирам качествата му. Той ми е колега и не е хубаво да говоря за колегите. Дано се справи със ситуацията", продължи Кокала.

По повод предстоящата среща с ЦСКА Велев обясни: "Очаквам стегнат мач, без много положения и с много единоборства. Дано Левски успее да победи. Няма какво да си кривим душата - това е ЦСКА и мачът е вечно дерби. Най-големият мач в България - преди, сега и в бъдеще".
Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига