Старши треньорът на Монтана Емил Велев погледна оптимистично, след като тимът му достигна финал за Купата на България. Монтанци загубиха с 0:1 реванша с Литекс в Ловеч, но след победата с 2:0 у дома се класираха за последния етап на надпреварата. Те ще спорят за титлата с ЦСКА на 25 май, а стратегът тъничко намекна за това, че обича да среща "армейците".

„От двата мача резултата трябвша да е 6:3 за нас, защото в първия мач изпуснахме доста положения. Днес имахме и голяма доза късмет, но без това не може. Знаехме какво ни чака, Литекс е класен отбор. Не успяхме през първото полувреме да им се противопоставим, но смятам, заслужено отиваме на финал“, коментира Емил Велев.

„Доста спорни отсъждания имаше, особено през второто полувреме. Този фактор го оставяме на страна. Радвам се, че за първи път Монтана е на финал, което е голямо постигжение“, заяви още Велев, а на въпрос как успява да класира отборите ни на финал за Купата, отговори:

„Как го правя? ...С мъжество. Не знам точно как става, но работим доста, когато има такива мачове. Детайлите ги изследвме, стремим се да направим нещата максимално добре.“

„Каквото и да стане до края на първенство, има и последен шанс – бараж. Не сме се предали. Каквото сабя покаже. На 25-и май – вече трети път на финал, трябва да го взема“, каза още страши треньорът на Монтана-.

„ЦСКА ми е до болка познат. Този отбор го обичам, както обичам себе си и собствения си отбор. Надявам се на хубав финал и който е по-добър, да победи. Ние видяхме едно много добро представяне от ЦСКА. Прегазиха Берое. Ще вземем мерки, за да изглеждаме много добре и да можем да спечелим финала. Ще се постараем да стигнем до края, което значи, че ще искаме да вземем Купата “, заяви Велев