Българското футболно първенство се подновява след принудителна пауза заради пандемията от коронавирус. Още в първия кръг след рестарта Левски приема Лудогорец в дербито на кръга. Разградчани са лидери с 55 точки, докато сините са втори с 46, колкото имат Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

Със сигурност на Герена основната тема преди двубоя бе бъдещето на клуба, а не толкова самата среща. Но въпреки това домакините имат надежди, че могат да вземат нещо от запътилия се към девета поредна титла отбор от Разград.

Последният треньор, извел Левски до шампионската титла – Емил Велев, коментира предстоящото дерби: „Най-накрая започва отново нашето първенство и то с един много хубав и специален мач между Левски и Лудогорец. Според мен това ще бъде двубой с много сериозен заряд, знаем поради какви обстоятелства. От страна на Левски с цялата сага около акциите, около собствеността, завръщането на Наско Сираков. Така че ще очакваме с нетърпение двубоя.“

„Зарядът е доста голям, тъй като футболистите и треньорското ръководство ще искат да се докажат пред Наско Сираков, че имат място в Левски. Всъщност, самият Петър Хубчев каза, че мислите на всички в отбора са били насочени именно към сагата около собствеността, така че е нормално това да е основната тема“, допълни още Емил Велев пред Букмейкър Рейтинги.

„Смятам, че двата отбора ще представят добра продукция въпреки, че нямаха много време за подготовка. Видяхме Левски в една контрола преди няколко дни – отборът игра приличен и стегнат футбол, може би това бе изцяло насочено към двубоя с Лудогорец. "Сините" не пресираха Витоша Бистрица, искаха да отнемат топката в средната част на терена, за да могат да организират бързи атаки, както и се получаваше. Смятам, че срещу Лудогорец обаче играчите на Левски трябва да изглеждат още по-концентрирани. Гостите ще искат своеобразен реванш за отпадането за Купата на България и ще се постараят да играят на максимални обороти, за да подложат под напрежение защитата на Левски“, каза още специалистът.