Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев обмисля раздяла с Емил Велев. БЛИЦ разбра, че босът на "смърфовете" е поставил ултиматум на треньора в сериозен разговор, преминал при висок тон.

Динев е разочарован от бездушната игра на отбора си при гостуването на Локомотив (София) в "Надежда". "Смърфовете" паднаха с 0:2, а нервите на собственика и Христо Бонев не издържаха и те си тръгнаха от стадион "Локомотив" преди последния съдийски сигнал. Не само Динев, а и почетният президент на Локо (Пд) не вярвали, че Кокала ще успее да вдигне отбора, който записа слаби резултати и в зимните контроли. Велев загубил доверието на Динев и Зума и ще бъде уволнен при загуби и от Черноморец и "Левски".

"Смърфовете" вече сериозно изостават от местата, даващи право на участие в евротурнирите, каквато е поставената цел от Коко Динев. Сега на Локо (Пд) предстои трудно домакинство на Черноморец. Мачът от 18-ия кръг на "А" група е в събота от 15:30 часа на "Лаута", а в четвъртък под тепетата пристига и "Левски" за сблъсъка от 1/4-финалите от турнира за Купата на България.

Любопитното е, че Велев пое Локо (Пд) именно след загубата от "сините" с 2:3 на "Герена" през есента, след която беше уволнен Драган Канатларовски.