Собственикът на Локо (Пловдив) Коко Динев изригна след равенството 2:2 с Пирин в мач от 26-ия кръг на “А” група.

“Първата причина да не победим бе малшанс, изпуснахме стопроцентови положения. Другата е Пастата. Докато в българския футбол има Пасти, техни шефове, които да ги слагат там, няма да има футбол. До колкото знам през първото полувреме краката на вратаря на Пирин са били един метър зад голлинията. Ръцете може ли да му бъдат метър и десет или метър и двайсет. Всички да са спокойни, Локо (Пловдив) загуби шансове за Европа, свършиха си работа. Ще играем за черешовата купа. Поръчката идва от претендентите за Лига Европа. Докато в Изпълкома има футболни президенти, ще има и Пасти”, заяви Коко Динев.
 
“Пирин изигра добър мач, но не може да ги сравнявате с Локомотив (Пловдив). Не мисля, че имаше подценяване, имахме малшанс и накрая дадохме възможност на такива Пасти да си живуркат. Изпитвам разочарование, тъй като днес загубихме целите си. До края ще изиграем мачовете си с пълна мотивация, но загубихме шансове и ме е яд, че ние заслужавахме да играем в Европа, ние заслужаваме да сме минимум четвърти на фона на нашата конкуренция. В България обаче не всичко е желание. Няма на кой да подам жалба за съжаление. Вие знаете, че ние се борим за четвъртото място с Локо (София) и Черно море. И двата отбора имат сериозно присъствие в Изпълкома. Явно трябваше да кажем, че играем в “А” група да не изпаднем, а не да афишираме амбиции за евротурнирите”, заяви още бизнесменът.

“Поздравих Лотар Матеус, казах му да се чувства добре, когато гостува тук на “Лаута”. Много благодаря, ако премиерът иска да помогне за стадионите. Похвално е, че той има тази инициатива и много му благодарим”, завърши босът на Локомотив (Пловдив)./БЛИЦ