Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев заяви, че треньорът Неделчо Матушев не бива да бъде сменян след отпадането на тима от Купата на България от Пирин.
 
"Явно има някакво напрежение между чужденци и българи, но това е нормално. Не мисля, че това напрежение е ескалирало и сега е момента то да бъде потушено. В Локо играят хора от различни континенти, държави, хора с различно възпитание и образование. Трябва да се намери правилния подход, за да може тези хора да изградят силен колектив”, заяви Динев.
 
“Не мисля, че Неделчо Матушев има някаква вина за този мач, а и за ситуацията като цяло, за да бъде сменян. Може би единствено мотивацията не беше на ниво, за което той може да носи вина. Като цяло не мисля, че трябва да бъде сменя”, допълни босът на Локомотив.
 
“Ние сме класи над Пирин, равностойни сме на водещите отбори, но ставн ясно, че нещо в колектива ни куца. Трябва да решим този проблем. Локомотив трябва да върне играта си от есента и всичко ще е наред. Ако не успеем  - не ни трябва никаква Европа. Няма да има финансови проблеми и сътресения, ако не влезем в евротурнирите", завърши Коко Динев.
 
Относно проточилата се сага около Базил де Карвальо, босът на “смърфовете” заяви: “Нали всички искаха Базил де Карвальо да се върне. И каква стана тя? Базил, Базил, ето ви сега Базил”./БЛИЦ