Колко пари ще си поделят националите при класиране на европейското първенство във Франция през 2016 година? Това е въпросът, на който все още няма конкретен отговор даже и след победата ни с 2:1 в Баку над Азербайджан на старта на квалификациите
 
Още преди седмици, в брой 35, вестник “ШОУ” информира, че от БФС са предложили на играчите да си поделят 1,5 милиона евро. Същата сума днес се появи и на страниците на “Тема Спорт”.
 
Източници от БФС обаче уточниха, че футболистите държат сумата да е по-голяма, като заключителните разговори между тях и президента Борислав Михайлов тепърва предстоят.
 
При класиране за шампионата на Стария континент БФС ще получи малко над 8 милиона евро от УЕФА. Именно част от тази сума ще бъде заделена за общата премия на националите.
 
“Не бързайте да поставяте тигана на котлона, защото рибата е още в морето. Да, ще уточним размера на премиите, но не това е най-важното нещо. Въпросът е да продължим в същия дух и задължително да спечелим втората ни квалификация – на 10 октомври срещу Хърватска в София”, заявиха пред БЛИЦ от футболната ни централа.