Бившият вече национал Илиян Стоянов обяви, че се е отеглил от националния отбор, за да даде път на млади таланти, а не на 30-годишни като Вальо Илиев. Бранителят даде интервю пред "Меридиан мач", в което коментира ситуацията в националния отбор след идването на Лотар Матеус. Той изригна остро срещу някои повиквателни, но най-вече срещу връщането на Иван Стоянов, както и срещу вуйчо му Йордан Лечков.

"Матеус вече ще бъде определян за най-добрия и истински майстор на треньорския занаят, след като върна в състава племенника на човека от Сливен. Същият, който е с основна заслуга за отказването на Бербатов и за голямото напрежение във и около националния отбор. Селекционерът обаче трябва да внимава колко минути ще пусне в игра сръдльото, защото иначе може да се обиди и да лиши отбора от присъствието си", заявява бранителят. 

"Няма никаква интрига около това, че не съм повикан. За мен е по-добре защото и без това тези пътувания ми идваха в повече. Вече съм на 33 години и не гледам на националния отбор като на трамплин. Още след мача с Черна гора казах, че се оттеглям. Дори да получа нова повиквателна, няма да я приема, но съм сигурен, че няма да ме търсят повече. Въпросът обаче е да подмладят отбора. Исках да дам път на младите, не на 30-годишни като Вальо Илиев", добави още бившият бранител на Левски./БЛИЦ