Дългоочакваният нападател от Кот д`Ивоар бе чакан да пристигне в Славия късно снощи. Хамед Коне, за когото първи БЛИЦ писа, е на 24 години (2 ноември 1987 в Абиджан). През последните няколко сезона и ритал в японския Гайнаре Тотори. Във втора J-лига Коне през 2008 г. е твърд титуляр и взима участие в 26 мача (6 гола). През следващия сезон показателите на таланта са още по-добри – 31 мача и 10 гола.

Коне играе като ляво крило и централен нападател. Висок е 168 см, тежи 63 кг. Отличава се със завидна бързина и прилична техника. Нападателят е препоръчан на Славия от мениджърите, довели на Овча купел Тайсуке Акиоши. Халфът стана първият японец в нашата “А” група. Белите шефове са доволни от изявите на Акиоши и логично се доверяват отново на агентите му. “Коне закъсня, защото имаше проблеми с визата. След няколко дни ще се присъедини и един бразилец, играл в Атлетико (Мадрид)“, обясни треньорът Мартин Кушев.

Продължават преговорите и с Атанас Курдов. “Разговарях с мениджъра на Наско. Говорих и с него, той каза, че ще помисли. Ако треньорите го желаят, ще го вземем. Казах му какво ще трябва да прави в Славия и това се отнася за всички играчи. Няма да се прави изключение за никой, заяви президентът на клуба Венцеслав Стефанов. Босът леко се подразни от разпита на журналистите. „Защо ме питате само за футболисти? Питайте ме за някоя жена, да ви кажа. Аз съм специалист по хубави жени, не съм специалист по футбол. Ако бях, щях да съм треньор“, пошегува се Стефанов.