Юношеските ни национали до 17 години паднаха с 2:5 от Германия и направиха нищожни шансовете си за класиране на Евро 2013. Двубоят беше първи за селекцията на Методи Деянов от елитния кръг на квалификациите. Решителните срещи от нашата група се провеждат на немска земя, а конкуренция на "трикольорите" са още Украйна и Естония. Те играха помежду си по-рано днес, като украинците се наложиха с категоричното 5:1 и се очаква именно "жълтите" и германците да спорят за класирането на Европейското.

Избраниците на Мето Деянов играха добре преди почивката, когато успешно се противопоставиха на съперника. През вторите 40 минути головете заваляха един след друг и в крайна сметка нашите допуснаха конфузната загуба с 2:5. Попаденията в немската врата реализираха Чавдар Ивайлов от Литекс в 48-ата минута за 1:1 и Кирил Десподов в последната 80-а за 2:4. Две попадения за домакините вкара Джанлука Валдшмид, а по веднъж в мрежата на Димитър Митов се разписаха Тимо Вернер, Донис Авдижаж и Морис Мултап.

През първото полувреме селекцията на Методи Деянов се представи достойно срещу домакините, които повече владееха инициативата. В началните минути липсваха сериозните положения и пред двете врати. В 18-ата германците организираха атака, при която изтрел на Вернер бе блокиран от български играч. Малко след това Димитър Митов се намеси блестящо и запази мрежата си суха. В 24-ата отново талантливият вратар на Чавдар (Етрополе) действа на висота, като не позволи на Мултауп да го накаже.

В 32-ата и Йозтунал пробва мерника си, а Митов спаси и неговия удар.

В заключителните минути на първата част момчетата на Мето Деянов изпълниха четири корнера, но така и не успяха да създадат реална голова опасност пред стража на домакините Мариус Функ и така двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0 след 40 минути игра.

Втората част започна лошо за "трикольорите". В 45-ата минута Германия откри резултата чрез Вернер, който се разписа след асистенция на Бранд. Малко преди това Антонио Вутов беше близо до откриване на резултата, но вратарят Мариус Функ спаси изстрела на юношата на "Левски".

Само 3 минути след полученото попадение обаче, нашите момчета успяха да изравнят. Чавдар Ивайлов от Литекс наказа германците за 1:1.

Радостта на "трикольорите" бе кратка. В 54-ата минута домакините отново поведоха. Точен във вратата на Митов беше Донис Авдляй - 2:1. Натискът на германците се засили още повече и в 60-ата минута стана 3:1. Морис Мултап също се разписа в българската врата.

В 78-ата появилият се като резерва Джанлука Валдшмит направи преднината на съперника още по-категорична - 4:1. Само 120 секунди по-късно Кирил Десподов от Литекс вкара след асистенция на таланта от Славия Емил Стоев - 4:2.

Крайното 5:2 за Германия оформи Валдшмит в добавеното време с второто си попадение в двубоя.

Следващият мач на България е на 28 март (четвъртък) срещу Украйна. 
 
ГЕРМАНИЯ - БЪЛГАРИЯ 5:2
1:0 Тимо Вернер (45), 1:1 Чавдар Ивайлов (48), 2:1 Донис Авдижаж (54), 3:1 Морис Мултап (60), 4:1 Джанлука Валдшмид (78), 4:2 Кирил Десподов (80), 5:2 Джанлука Валдшмид (80+1)

Съставът на България
: Димитър МИТОВ (Чавдар Етрополе), Алеко АЛЕКОВ (Новара, Италия), Стефан ВЕЛКОВ (Славия), Чавдар ИВАЙЛОВ (Литекс), Мирослав ИВАНОВ (Славия), Майк КРЪСТЕВ (Славия), Серкан ЮСЕИН ("Ботев" Пловдив), Емил ПЕТРОВ (Литекс), Емил СТОЕВ (Славия), Антонио ВУТОВ ("Левски") (63-Янис КАРАБЕЛЬОВ (Славия), Кирил ДЕСПОДОВ (Литекс)